Blog

Een blog is een belangrijk onderdeel van het internet op dit moment, maar wat is bloggen nu precies?

Wat is bloggen?

Een blog is een overzicht van tekst berichten, blogs, die gaan over een bepaald onderwerp. Over het algemeen worden blogs gebruikt voor nieuws, betogen, ontwikkelingen en educatieve doeleinden. U kunt een blog gebruiken om uw vakkennis te tonen en daarmee uw bedrijf het juiste imago te geven. U kunt het echter ook gebruiken als uitlaatklep om uw bevindingen te uiten. U gebruikt waarschijnlijk talloze blogs, zonder dat u het weet. Blogs zijn namelijk lastig te onderscheiden van webpagina's. Vaak kunt u ze herkennen aan de datum, en tijds aanduiding, de vernoeming van de auteur of een foto van de auteur.

Een blog beginnen

Een blog beginnen kan verschillende redenen hebben, zoals het starten van een netwerk voor uw kennis of opinie. Het kan gebruikt worden om vernieuwingen door te geven, bijvoorbeeld op uw vakgebied. Een blog wordt ook gebruikt om een website up-to-date te houden. Een blog kan gaan over allerlei onderwerpen: politiek, mode, recepten of marketing bijvoorbeeld. Om de kans op slagen te vergroten is het raadzaam om te specialiseren (en excelleren) op een niche. Specificeer bijvoorbeeld als volgt:

  1. Marketing
  2. Online marketing
  3. SEO
  4. Copywriting

Door te specificeren op copywriting heeft u minder concurrentie en komt u in aanraking met een meer betrokken doelgroep. Hoe specifiek kunt u op uw onderwerp zijn?

Hoe maak je een blog?

Het maken van een blog is gemakkelijk en erg leuk! U kiest een onderwerp waar u over wilt bloggen en begint met schrijven. Als u het schrijven te pakken heeft wilt u graag publiek aantrekken van buiten uw kennissenkring. SEO kan u enorm helpen, doe een keyword onderzoek en ontdek welk onderwerp uw doelgroep boeiend vind. Schrijf hierover en laat hier SEO technieken op toepassen door een internetmarketing bureau. Uw blogartikelen zullen gevonden worden in de zoekmachines en uw bekendheid zal groeien!

Gratis blog maken, waarom je het niet moet doen

Gratis blogs zijn razend populair, maar bevatten vele nadelen. U wordt een met de massa, en kunt u lastig onderscheiden. Het best zorgt u voor een (simpele) eigen website, waarop uw blog geplaatst is. Promoot deze via vak kanalen en pas hier SEO op toe, hierdoor is uw blog startklaar om succesvol te worden! Enkele leuke online blogs:

  • Vakantie tips & vakantiehuizen blog van Vakantiehuis huren online > Het blog van Vakantiehuishurenonline voor leuke vakantietips in combinatie met een vakantiehuis
  • Merk en mode trends van bekende fashion merken vind je via het mode blog van Youstyle. Lees alle ins en outs of gebruik de handige koopgidsen om het fashion items te scoren dat bij jou past!
  • Blog over wielrennen van Wielermagazine > Het wielerblog van Wielermagazine verzameld alls tips voor de startende wielrenner met koopgidsen, trainingstips en reviews van producten.
  • Natuurlijk kunt u het bloggen ook uitbesteden aan bloggers. Zelf opdrachten krijgen? Neem dan bijvoorbeeld contact via de pagina blogger gezocht om content te schrijven van Beste Bloggers
Contact