Schrijf tips online

Schrijftip 1: ga planmatig te werk

Voordat u begint met typen of schrijven is het heel belangrijk om voor uzelf te bepalen wat voor uitstraling uw website moet geven. Professioneel, jong, creatief of betrouwbaar. Nadat u deze heeft bepaald noteert u het doel van uw website: verkopen, informeren, entertainen of interesseren. Ook beschrijft u de verschillende doelgroepen die uw tekst zullen lezen en wat deze moeten doen. Een bedrijf dat Professionaliteit en Flexibiliteit wil uitstralen met als doel het aanvragen van offertes zal een andere schrijfstijl hanteren, dan een spelletjes website voor kinderen die enkel wil entertainen.

Schrijftip 2: bepaal doel voor iedere tekst

Nu het hoofddoel van uw tekst helder is, is het belangrijk om te bepalen welke teksten er meoten komen. Daarbij dient direct duidelijk te worden wat voor doel de teksten hebben. Een tekst over de bedrijfsmogelijkheden kan bijvoorbeeld motiveren tot een adviesgesprek. Ieder tekst dient een duidelijk doel te dienen, is dat niet het geval, dan is de kans dat de bezoeker afdwaalt een stuk groter.

Schrijftip 3: creëer overzicht

Een bezoeker heeft, ondanks uw inspanning, zeer korte aandacht voor een pagina. Het is dus belangrijk om de bezoeker zo snel mogelijk naar de juiste plaats toe te leiden. Gebruik heldere pagina titels en koppen. Creëer vervolgens overzicht overzicht op de pagina door een heldere structuur aan te houden. Maak de tekst overzichtelijk door gebruik van opsommingen, bullets en insprinningen. Ook het gebruik van leestekens en verschillende lettervormen (vet, cursief, onderstreept, kan erg meehelpen.

Schrijftip 4: wek vertrouwen & converteer

Als de bezoeker eenmaal op de plaats en pagina is, wordt het tijd deze te overtuigen om u zijn of haar probleem toe te vertrouwen. Voorzie de bezoeker van de benodigde informatie voor de aankoop. Win aanvullend vertrouwen, bijvoorbeeld door keurmerken, referenties en reviews. Vervolgens is het van groot belang om de klant duidelijk te maken wat er van hem verwacht wordt. Verzoek bijvoorbeeld duidelijk om zijn gegevens achter te laten. Plaats de opvallende knoppen of velden om dit te doen vervolgens direct onder de tekst, zodat de lezer er vanzelf bij uit komt.

Contact