Schrijven voor het web

Het internet bestaat pas een paar jaar, toch zijn er al generaties die geen wereld zonder internet meer kennen. De groei van het internet resulteert in een grote concurrentie tussen de verschillende websites, webshops en zoekmachines. Er is dus grote behoefte naar manieren om te onderscheiden van de concurrentie. Goede teksten schrijven voor het web is daarvoor een uitstekende oplossing. Tekst heeft op het internet namelijk veel impact!

Veel potentie, weinig aandacht

Het internet heeft de mogelijkheid om bezoekers aan te trekken die niet bekend zijn met uw website of bedrijf. Het nadeel is echter dat internet gebruikers erg ongeduldig zijn. Als zij binnen 10 seconden niet iets bruikbaars vinden, wordt er weg geklikt. Het is daarom van groot belang om de juiste begrippen te kiezen en de tekst logisch en overzichtelijk in te delen. Schrijven voor het web dient daarbij met veel factoren rekening te houden.

Schrijven voor het web

Bij schrijven voor het web dien je rekening te houden met SEO Keywords, zodat uw website bezoekers aantrekt. Maar buiten dat dient de schrijfstijl van de website aan te sluiten bij de het bedrijf zelf. Deze kunt u bepalen aan de hand van de doelgroep, als u richt op kinderen heeft u waarschijnlijk een ander taalgebruik dan als u richt op zakelijke relaties. Tenslotte dient u goed het doel van de tekst in gedachte te houden, als deze bedoeld is om te verkopen schrijft u wellicht anders dan als deze enkel informatief is.

Iedere website behoeft andere schrijfwijze

Zoals u in de vorige alinea al zag behoeft iedere website een andere schrijfwijze, door de schrijfwijze goed af te stellen op uw doelgroep spreekt u de doelgroep op een aantrekkelijke manier aan. Hierdoor zullen zij zich sneller gemotiveerd voelen om een een product van u af te nemen. Het is daarom raadzaam om uw doelgroep goed in kaart te brengen. Hier kan vervolgens op ingespeeld worden. Voorbeelden van goed geschreven webteksten zijn er genoeg te vinden. Wij hebben enkele voorbeeld portalen voor u op een rij gezetn die u kunt bezoeken als referentie:

  • Aktueel-online.nl - Artikelen over tal van onderwerpen die aktueel in het nieuws zijn.
  • Artikelwebsite.nl - Honderden artikelen verzameld op 1 plek.
  • Websiteartikelen.nl - Tips voor het schrijven van artikelen en een database van honderden artikelen.
  • Startopzoek.nl - Startpagina met vele artikelen die als startpunt kunnen dienen voor uw online zoektocht.
Contact